Aj tento rok udeľuje polícia výnimku na dojazd nákladiakov na Vianoce

21.12.2012 Bratislava

Bratislava 21. decembra (TASR) - Počas Štedrého dňa môžu na diaľniciach a rýchlostných cestách jazdiť aj nákladné vozidlá. Umožní to výnimka zo zákona o cestnej premávke, ktorú na 24. decembra udelilo Prezídium Policajného zboru SR.

Výnimka sa týka zákona o zákaze jazdy nákladných vozidiel na určených cestách počas dní pracovného pokoja. Výnimka platí pre všetky nákladné vozidlá na diaľniciach, rýchlostných cestách, cestách I. triedy a na cestách pre medzinárodnú premávku, prichádzajúce na územie Slovenskej republiky z niektorého zo susedných štátov, ktorých cieľ cesty (napríklad stanovište vozidla alebo miesto vykládky) je na území Slovenskej republiky.

"Vodiči nákladných vozidiel, ktorí sa vracajú z namáhavých ciest mimo domova, chcú výnimočnú udalosť, ako je Štedrý deň prežiť v kruhu najbližších," vysvetlila hovorkyňa Prezídia PZ dôvod, prečo polícia vyšla v ústrety vodičom nákladných vozidiel a povolila výnimku na ich dojazd na územie Slovenska.

"Ak si to však bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky vyžiada, policajt bude aj napriek tejto výnimke oprávnený zakázať vodičovi jazdu na nevyhnutne potrebný čas, alebo mu prikázať smer jazdy," upozornila Baloghová.
 

Vyberte región